Real Madrid kohtaa tänään klo 22.00 Suomen aikaa alkavassa Mestarien liigan puolivälierien toisessa osaottelussa Manchester Cityn Etihad Stadiumilla. Ensimmäinen osaottelu päättyi tasalukemiin 3-3 viikko sitten Bernabéulla.

1. osaottelu

Ensimmäinen osaottelu Madridissa viime viikon tiistaina oli tiukka ja runsasmaalinen. Monien käänteiden, hieman onnekkaiden ja todella upeiden maalien jälkeen päädyttiin lopulta 3-3 tasatulokseen, joka jätti kutkuttavat odotukset tänään pelattavaan toiseen osaotteluun. Alla pieni kooste ottelun maaleista:

0-1: Bernardo Silvan vapari. Vapari suhteellisen kaukaa ja laidasta, joten Luninin olisi se pitänyt saada kiinni. Lunin oli asettanut Vinin muuriin täysin oikeaan paikkaan. Kuitenkin juuri ennen vaparin antoa Vini liikkui pari askelta maalivahdista katsottuna vasemmalle, jolloin hän ei enää ehdi blokkaammaan vetoa. Vapari olisi siis osunut suoraan Vinin jalkoihin, jos olisi pysynyt muurissa paikallaan.

1-1: Camavingalta hieno yksilösuoritus ja haasto, jolla sai itselleen jalan vapaaksi. Laukaus olisi mennyt ohi, mutta laukaus otti kimmokkeen Ruben Diasin selän kautta ja meni sisään.

2-1: Luninin nopean avauksen jälkeen pallo Kroosille. Viniltä ja Rodrygolta hyvät vastaliikkeet, jolloin Vinillä tilaa ottaa rauhassa pallo haltuun ja kääntyä. Samalla Rodrygo menossa linjan taakse. Hyvät harhautukset ja viimeistely kimmokkeen kautta maaliin.

2-2: Pallo pelataan laidalle, jossa Silvalla 1v1 Mendyä vastaan. Pallo pelataan nopeasti laidalta Stonesin kautta Fodenille ja maailmanluokan viimeistely takayläkulmaan. Rüdiger selvästi muuta linjaa alempana, jolloin kaksi Cityn pelaajaa vapaana boksin reunalla, eikä hän enää ehdi peittämään laukausta. Rodrygo tullut hyvin tukemaan puolustusta alas, mutta kun Kroos on laidalla auttamassa Mendyä, hänen pitäisi olla lähempänä Stonesia, jolloin syöttö boksin reunalle olisi voitu estää.

2-3: Käytännössä samanlainen maali, kuin edellinen, mutta vain toiselta laidalta. Real Madridin pakka valunut kokonaisuudessaan hieman liian syvälle, jolloin pudotussyötön jälkeen ei saada Gvardiolille tarpeeksi nopeasti painetta. Upea viimeistely takakulmaan. Kroosilta hieman hidas ja löysä reagointi mennä blokkaamaan laukausta, jolloin Gvardiol saa sen vietyä läpi.

3-3: Camavingan hieno katko keskialueella, josta Modric pääsee haastamaan linjaa keskeltä. Pallo laidalle Vinille, joka peittää viimeiseen asti keskityksen kohteen. Fedeltä hieno liike painottomalta puolelta ja jäätävä viimeistely volleysta takakulmaan.

Ennakoidut avauskokoonpanot:

Manchester City:

1-4-3-3

Ederson; Walker, Stones, Dias, Ake; De Bruyne, Rodri, Foden; Silva, Haaland, Grealish

Real Madrid:

1-4-4-2

Lunin; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy; Valverde, Camavinga, Kroos, Rodrygo; Bellingham, Vini

Otteluennakko Manchester City – Real Madrid

Lähtökohta tämän illan otteluun on selvä: voittaja jatkaa välieriin joko varsinaisella peliajalla tai pitkän kaavan kautta. Real Madrid ei ole koskaan voittanut ottelua Etihadilla, saldona 3 tappiota ja 2 tasuria, mutta kaikki putket katkeavat joskus.

Odotettavissa on jälleen äärimmäisen tiukka taistelu. City kotikentällään tulee varmasti pitämään enemmän palloa ja kontrolloimaan peliä. Real Madridin yläkolmikko Vini, Rodrygo ja Bellingham nauttivat siitä, kun pääsevät iskemään vastaan isoihin tiloihin ja tässä piilee Real Madridin aseet voittoon tänä iltana. Luonnollisesti omat maalipaikat täytyy pystyä käyttämään isolla prosentilla, eikä virheisiin omassa päässä ole varaa.

Ensimmäisessä osaottelussa Rüdiger sai pidettyä Haalandin todella hyvin kurissa. Haaland pelasi enemmän Luninin maalista katsottuna vasemmalla puolella, jossa Rüdiger myös pelasi Tchouamenin ollessa oikeana topparina. Tänään asetelma saattaa olla Real Madridin kannalta epäsuotuisa, jos Haaland jatkaa pelaamista enemmän Real Madridin vasemmalla puolella, sillä Nacho tulee pelaamaan vasempaa topparia ja Rüdiger oikeaa. Toinen syy siihen, miksi Haaland oli suhteellisen näkymätön ensimmäisessä osaottelussa oli Kevin De Bruynen puuttuminen kentältä. De Bruyne pystyy löytämään Haalandin vaikeammillakin palloilla, joihin muut Cityn keskikenttäpelaajat eivät samalla tavalla pysty. Tänään tämä kaksikko täytyy pitää kurissa.

Cityn pitäessä palloa pitkiäkin aikoja itsellään, Real Madridin täytyy olla kärsivällinen omassa puolustuspelissään. Pelaajien pitää liikkua fiksusti, peittää syöttölinjoja ja pysyä tiiviinä. Riistojen jälkeen ensimmäiset syötöt on saatava omille ja saatava pelaajia mukaan hyökkäykseen. Mitä alemmas pakka valuu, sitä vaikeampi on lähteä hyökkäämään vastaan, joka antaa Cityn vastaprässille paremmat mahdollisuudet riistää pallo ylempänä kenttää takaisin.

Tulosveikkaus: Manchester City – Real Madrid 2-3

Tekijä: NL