Real Madrid kohtaa tänään illalla klo 22.00 Suomen aikaa alkavassa UCL-puolivälierässä Manchester Cityn Santiago Bernabéulla. Tänään pelataan sarjan ensimmäinen kohtaaminen, jälkimmäinen kamppailu käydään ensi viikon keskiviikkona 17.4. Etihadilla Manchesterissa.

Lähtökohdat illan kamppailuun

Real Madrid lähtee otteluun hyvistä lähtökohdista. Joukkueen edellinen ottelu pelattiin sunnuntaina 31.3, jossa Los Blancos kaatoi maajoukkuetauon jälkeen Athletic Bilbaon kotikentällä lukemin 2-0. Viime viikolla Espanjassa ei pelattu La Liigaa kuin yhden rästiottelun verran, sillä lauantaina pelattiin Copa del Reyn finaali, joten viikko pyhitettiin sille tapahtumalle.

Manchester City puolestaan on pelannut maajoukkuetauon jälkeen jo kolme Valioliiga-ottelua ennen tämän illan kamppailua. Vastassa ovat olleet Arsenal (0-0 D) Aston Villa (4-1 W) sekä Crystal Palace (2-4 W).

Real Madridin kohdalla tämän voi nähdä sekä etuna että haittana. Toisaalta pelaajat ovat saaneet levätä ja valmistautua tähän mennessä ehkä kauden tärkeimpään kamppailuun hyvin ja hioa rauhassa kuvioita harjoituskentällä. Toiselta kannalta katsottuna taas pelituntuma voi olla hieman hakusessa ja on isompi mahdollisuus, että valmistautuminen menee ylilatauksen puolelle varsinkin ottelun alussa ja peli voi olla sekavaa ja rikkonaista. Carlo Ancelotti valmennustiimeineen on kuitenkin kovissa liemissä keitetty, joten tämä tuskin on ongelma.

Ennakoidut avauskokoonpanot

Real Madrid:

1-4-3-1-2

Lunin; Carvajal, Tchouameni, Rüdiger, Mendy; Valverde, Camavinga, Kroos; Bellingham; Rodrygo, Vinicius

Loukkaantuneet pelaajat: Courtois, Alaba, Dani Ceballos

Manchester City:

1-3-2-4-1

Ederson; Stones, Dias, Akanji; Lewis, Rodri; Doku, De Bruyne, Foden, Silva; Haaland

Loukkaantuneet pelaajat: Aké, Walker, Gvardiol

Otteluennakko Real Madrid – Manchester City

5 edellistä kohtaamista:

MCI-RMA 4-0 (UCL Semifinal 2023)

RMA-MCI 1-1 (UCL Semifinal 2023)

RMA-MCI 3-1 AET (UCL Semifinal 2022)

MCI-RMA 4-3 (UCL Semifinal 2022)

MCI-RMA 2-1 (UCL Round of 16 2020)

Real Madrid ja Manchester City kohtaavat Mestarien liigassa nyt kolmatta vuotta peräkkäin. Aiemmat kaksi vuotta joukkueet ovat kohdanneet toisensa välierissä ja molemmilla kerroilla otteluparista voittajana poistunut joukkue on nostanut isokorvaista pyttyä UCL-kauden päätteeksi.

Tämän ottelun lähtökohdat ovat yhtä kutkuttavat, kuin aiempienkin kohtaamisten. Monien papereissa näiden joukkueiden on toivottu kohtaavan vasta finaalissa, mutta arpa on heittänyt joukkueet kuitenkin vastatusten jo aiemmassa vaiheessa. Aiempina vuosina molemmat joukkueet ovat pelanneet paremmin kotona kuin vieraissa. Tämä antaa uskoa Los Blancosin kannattajille tämän illan otteluun. Ottelusta on kuitenkin saatava vahva tulos, sillä viime kauden 1-1 tasuri hyvän esityksen jälkeen ei kuitenkaan riittänyt toisessa osassa vieraissa. Real Madrid pelasi siinä ottelussa varmasti kauden huonoimman pelinsä ja City eteni ansaitusti finaaliin.

Real Madrid tulee varmasti ajoittain puolustamaan hieman matalammassa blokissa ja hyökkäämään vastaan. Tärkeää näissä tilanteissa on päästä nopeasti Cityn vastaprässin ohi, jolloin Realin nopeilla pelaajilla on isompia tiloja, joihin hyökätä. Real Madrid tarvitsee tänään kliinisyyttä omaan hyökkäyspeliinsä. Edellisessä ottelussa Bilbaota vastaan Rodrygo oli hyvällä pelipäällä pelatessaan vasemmalla laidalla ja tuloksena oli kaksi maalia.

City puolestaan tulee varmasti alussa hieman tarkkailemaan, millaisella intensiteetillä Real Madrid aloittaa ottelun ja pyrkii sen jälkeen ottamaan pallonhallintaa itselleen. Cityn pelissä kannattaa kiinnittää katseet siihen, kuinka he täyttävät kentän hyökkäysalueella. Kevin De Bruynen ja Phil Fodenin sijoittuminen välikaistoille luovat varmasti vaarallisia tilanteita Real Madridin maalin edustalle. Laitakaistoilta tulevat murtautumiset boksiin ja cut back syötöt tulee myös puolustaa tarkasti pois.

Seuraa näitä

  1. Rüdiger vs Haaland
  2. UCL Rodrygo
  3. Manchester Cityn puolustus
  4. Andriy Lunin
  5. Bernabéun yleisö

Tulosveikkaus: Real Madrid – Manchester City 3-1

Tekijä: NL