Tänä iltana tehdään historiaa, kun 19 PMdF:n jäsentä valtaavat Santiago Bernabéun lehterit. Tämä on yhdistyksen ensimmäinen yhteinen matka Madridiin ja tunnelma on katossa! Tämän illan ottelussa vastakkain asettuvat Real Madrid ja Athletic Bilbao. Ottelu alkaa klo 22.00 Suomen aikaa.

PMdF Madridissa – ikimuistoinen yhteinen matka!

19 PMdF:n jäsentä matkusti Madridiin jo torstai-iltana pääsiäisen viettoon. Matkaan on tähän mennessä mahtunut muun muassa vierailu La Liga-museossa sekä Santiago Bernabéun stadionkierros, Real Madrid-Crvena zvezda Euroliigan koripallo-ottelu sekä luonnollisesti tutustumista paikalliseen kulttuuriin.

Tänään on kuitenkin pääpäivä! Ottelutunnelmaan virittäydytään tapaamalla muita Peñoja ja vaihtamalla kaulaliinoja heidän kanssaan. Ennen ottelua yhdistys pääsee Real Madrid News TV:n haastateltavaksi ja yhtenä haastattelijana toimii arvostetttu AS:n toimittaja Tomas Roncero. Ilta huipentuu remontin jäljiltä maailman kirkkaimpien valojen, Santiago Bernabéun, katsomossa, kun Real Madridin tähtisikermä astelee nurmelle ainoastaan yksi tavoite mielessään – VOITTO!

Ennakoidut avauskokoonpanot

Real Madrid:

1-4-3-1-2

Lunin; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy; Valverde, Tchouameni, Kroos; Bellingham; Rodrygo, Brahim

Athletic Bilbao:

1-4-2-3-1

Agirrezabala; De Marcos, Vivian, Yeray, Lekue; Prados, Luiz de Galarreta; I. Williams, Gómez, N. Williams; Guruzeta

Otteluennakko Real Madrid – Athletic Bilbao

5 edellistä kohtaamista:

ATH-RMA 0-2 (La Liga)

RMA-ATH 1-1 (La Liga)

ATH-RMA 0-2 (La Liga)

ATH-RMA 1-0 (CdR)

RMA-ATH 2-0 (Supercopa)

Joukkueet kohtasivat toisensa jo heti kauden avauskierroksella San Mamésilla, jonka Real Madrid vei nimiinsä lukemin 0-2 Rodrygon ja Bellinghamin maaleilla. Elokuun puolivälistä on kuljettu jo hyvä tovi tähän päivään asti ja joukkueiden peli on ottanut askelia eteenpäin, joka on täysin luonnollista.

Tähän iltaan tultaessa Real johtaa sarjaa 29 kierroksen jälkeen. Pisteitä se on kerännyt 72 maalierolla 64-20 (+44). Vierasjoukkue Athletic Bilbao sen sijaan on sarjassa neljäntenä 56 pisteellä. Bilbaon maaliero 29 ottelusta on 50-26 (+24).

Tänään vastakkain ovat sarjan parhaat puolustukset. Real Madrid on päästänyt 29 ottelun jälkeen vähiten maaleja La Ligassa, kun Athletic Bilbao on päästänyt toiseksi vähiten. Tänäänkin on odotettavissa tiukka puolustustaistelu puolin ja toisin. Real Madrid yrittää kotikentällään pitää palloa enemmän hyökkäysalueella ja murtaa pienillä kombinaatioilla ja keskikentältä tulevilla pimeillä juoksuilla Bilbaon puolustusta. Vastaavasti nopeat Williamsin veljekset ovat vaarallisia Bilbaon päästessä hyökkäämään vastaan.

Tulosveikkaus: Real Madrid – Athletic Bilbao 3-1

Tekijä: NL