Espanjan Super Cup pyörähtää tänään käyntiin Saudi-Arabiassa, kun madridilaiset Real Madrid ja Atletico Madrid kohtaavat toisensa ensimmäisessä välierässä tänään klo 21 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Toisesta finaalipaikasta kamppailevat huomisessa toisessa välierässä Barcelona ja Osasuna. Finaali pelataan sunnuntaina 14.1. klo 21 alkaen.

Copa del Rey voitollisesti käyntiin

Real Madrid aloitti loppiaisena 6.1. oman taipaleensa Copa del Reyssä, kun se kohtasi vieraskentällä Segunda Federaciónissa pelaavan Arandinan. Ottelu ei tarjonnut liiemmin hienouksia, mutta tuo peli tullaan muistamaan turkkilaisnuorukaisen Arda Gülerin debyyttinä valkoisessa paidassa. Güler esiintyi ottelussa pirteästi edukseen olemalla Real Madridin vaarallisimpia pelaavia liikkuen laajalla säteellä luoden ylivoimia keskikentälle ja välikaistoille. Ensimmäisen puoliajan lopussa hän nappasi pallon kokeneemman Dani Ceballosin käsistä, kun Real Madrid sai vaparin hyvästä paikasta. Turkkilaisen vasuri puhui, mutta hieno veto osui tolppaan.

Toisella puoliajalla Real Madrid sai tarvittavat onnistumiset. Joselu siirsi pilkulta Los Blancosin 0-1 johtoon ja vain minuuttia myöhemmin Brahim lisäsi johdon 0-2:n. Ottelun lisäajalla nähtiin vielä kaksi maalia, kun Rodrygo vei Real Madridin 0-3 johtoon ja pari minuuttia myöhemmin Nacho ohjasi pallon epäonnekkaasti omaan maaliin. Loppulukemat olivat näin ollen 1-3 ja Real Madrid eteni 16 parhaan joukkoon.

Seuraavalla kierroksella Real Madrid kohtaa Atletico Madridin vieraskentällä ja ottelu pelataan ensi viikon torstaina 18.1. klo 22.30 Suomen aikaa.

Ennakoidut avauskokoonpanot

Real Madrid:

1-4-2-2-2

Lunin; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Fran Garcia; Valverde, Kroos; Modric, Bellingham; Rodrygo, Vinicius

Atletico Madrid:

1-3-1-4-2

Oblak; Witsel, Giménez, Hermoso; Koke; Riquelme, Llorente, De Paul, Lino; Griezmann, Morata

Otteluennakko Real Madrid – Atletico Madrid

5 edellistä kohtaamista:

ATM-RMA 3-1 (La Liga)

RMA-ATM 1-1 (La Liga)

RMA-ATM 3-1 (CdR)

ATM-RMA 1-2 (La Liga)

ATM-RMA 1-0 (La Liga)

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Atletico oli selvästi niskan päällä. Etenkin keskitysten puolustaminen oli Real Madridille todella haastavaa ja Atletico sai luotua monta vaarallista tilannetta nimenomaan keskitysten kautta. Tuo tappio on Real Madridin kauden ainoa tappio kaikissa kilpailuissa ja tappiottomien otteluiden putki on jo 19 ottelun mittainen kaikista vaikeuksista mm. loukkaantumisten osalta huolimatta.

Carleto on näyttänyt löytävän tuon tappiollisen derbyn jälkeen toimivan sapluunan, jossa Toni Kroos ja Fede Valverde toimivat keskikentän pohjalla ja Modric sekä Bellingham saavat liikkua vapaammin linjojen välissä ja välikaistoilla uhaten vastustajan puolustuslinjaa. Rüdiger on ottanut johtajan roolin puolustuksessa ja pelannut upean kauden.

Tänään on odotettavissa jälleen todella tiukka kamppailu, jossa päivän kunto ratkaisee. Vinicius ei ollut vielä aivan parhaimmillaan Mallorcaa vastaan palattuaan loukkaantumisen jälkeen takaisin kokoonpanoon. Toivottavasti hänen lepuutuksensa Copa del Reyssä kantaa hedelmää tänään.

Atletico tulee pitämään keskustan erittäin tiiviinä ja tulee puolustamaan 5-3-2 tai jopa 5-4-1 blokissa Real Madridin hyökätessä. Vastahyökkäysten ja keskitysten puolustaminen tulevat määrittelemään Los Blancosin osalta paljon ottelun lopputuloksen kannalta.

Tulosveikkaus: Real Madrid – Atletico Madrid 3-2

Tekijä: NL