Real Madrid aloittaa vuoden 2024 kohtaamalla tänään Mallorcan Estadio Santiago Bernabéulla klo 20.15 Suomen aikaa alkavassa kamppailussa.

”5 uutta tammikuun hankintaa”

Real Madridin leiristä on kantautunut positiivisia uutisia, sillä loukkaantuneet Vinicius Junior, Dani Carvajal, Aurelien Tchouameni sekä Arda Güler ovat kuntoutuneet takaisin pelikuntoon ja ovat kokoonpanolistoilla jo tämän illan ottelussa. Eduado Camavingan kuntoutuminen on edennyt hyvin ja hänen paluunsa pelikentille lähestyy kovaa vauhtia. Eilisissä harjoituksissa vasen laitapuolustaja Ferland Mendy sai pienen lihasvamman, joka pitää hänet sivussa ainakin tämän illan ottelusta, mutta mitään vakavaa ei onneksi sattunut.

Varsinkin Arda Gülerin debyyttia Real Madridin paidassa on odotettu fanien keskuudessa kuin kuuta nousevaa. Hänen näyttävät suoritukset harjoituksissa kuvatuista videopätkistä ovat hullaannuttaneet Los Blancosin kannattajat ympäri maailmaa. Nähdäänkö hänen debytoivan jo tämän illan ottelussa Mallorcaa vastaan? Se jää nähtäväksi, mutta kaikki merkit viittaavat siihen, että debyytti tullaan näkemään tällä viikolla.

Mallorca – mitä tapahtui viime kaudella?

Real Madrid voitti ensimmäisen kohtaamisen Santiago Bernabéulla syyskuussa 2022 lukemin 4-1. Mallorca siirtyi Vedat Muriqin maalilla 0-1 johtoon 35.minuutilla. Fede Valverden maali toi Real Madridin tasoihin ensimmäisen puoliajan kolmannella lisäminuutilla. Toisella puoliajalla Real lisäsi kaasua ja marssi vakuuttavaan 4-1 voittoon. Maalien makuun pääsivät Vinicius, Rodrygo sekä Rüdiger.

Toinen kohtaaminen Mallorcalla päättyi tylyyn 1-0 vierastappioon Nachon tehtyä epäonnekkaan oman maalin ottelun 13.peliminuutilla. Tappio sinällään ei ollut ottelun jälkeen kuumin puheenaihe, vaan Viniciuksen yhteenotto Mallorcan puolustajien Antonio Raillon sekä Pablo Maffeon välillä.

Mallorcan ottelusuunnitelma oli alusta asti selvä. Horjuttaa Real Madridin mentaalipuolta jatkuvilla rikkeillä. Etenkin Vinicius merkattiin ottelun alusta asti kahdella pelaajalla (Raillo & Maffeo), eikä hänelle annettu lainkaan pelitilaa toimia mukavuusalueellaan. Mallorca rikkoi ottelun ensimmäisellä puoliajalla 12 kertaa ja koko ottelussa yhteensä 29 kertaa. Siis yksi rike noin kolmen minuutin välein. Tämä tietysti rikkoo pelin rytmiä, eikä Real näin päässyt pidempiin jatkuviin pallonhallintajaksoihin ja murtautumisyrityksiin pelin aikana.

Mallorcan pelisuunnitelma onnistui ja joukkue sai napattua 3 pistettä ottelusta. Maffeo ja Raillo saivat hiillostettua Viniciusta jatkuvilla rikkeillään niin paljon, että brassitähti nappasi ensimmäisen puoliajan lopussa kauden viidennen varoituksensa ja sitä myötä pelikiellon seuraavasta ottelusta Elcheä vastaan. Puoliajalla pukukoppiin astellessaan Vinicius oli vielä vahvassa tunnetilassa ja suuteli Real Madridin logoa näyttäen sitä mallorcalaiselle kotiyleisölle. Tämän huomasivat myös kotijoukkueen pelaajat ja toisella puoliajalla Mallorcan kapteeni Raillo tuli suutelemaan Mallorcan logoa Viniciuksen nenän eteen pelin ollessa seisahtunut. Vaikka Maffeo ja Raillo rikkoivat Realin pelaajia ja etenkin Viniciusta jatkuvasti pelin aikana, he onnistuivat välttymään varoituksilta aina pelin viimeisille minuuteille saakka. Maffeo sai varoituksen 87.minuutin kohdalla ja Raillo vasta ottelun lisäajan toisella minuutilla.

Ennakoidut avauskokoonpanot

Real Madrid:

1-4-2-2-2

Lunin; Carvajal, Rüdiger, Tchouameni, Fran Garcia; Valverde, Kroos; Modric, Bellingham; Brahim, Rodrygo

Mallorca:

1-5-4-1

Rajkovic; Maffeo, Raillo, Nastasic, Copete, Lato; Sánchez, Costa, Darder, Rodriguez; Larin

Otteluennakko Real Madrid – Mallorca

Kuntopuntari (5 viimeistä ottelua) ja sarjasijoitus

RMA (WWDWW) 1. (45p.)

MAL (DDWDW) 14. (18p.)

Real Madridilta ovat tänään sivussa loukkaantumisten takia Courtois, Militao, Alaba sekä Mendy. Nacho on sivussa edellisessä Alaves-ottelussa saaamansa punaisen kortin takia. Mallorcalta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Jaume Costa, Vedat Muriqi sekä Martin Valjent.

Real Madrid tulee ottamaan ohjat itselleen kotikentällään. Real Madrid on pitänyt tällä kaudella toiseksi eniten palloa hallussaan keskiarvoisesti ottelua kohden (58,9%), kun vastaavasti Mallorca on pitänyt neljänneksi vähiten (43,8%).

Odotettavissa on, että Mallorca puolustaa matalalla 5-4-1 blokilla omaa boksia ja pyrkii iskemään vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista. Real Madridin tulee ottaa opiksi edellisen kauden kohtaamisesta ja pidettävä pää kylmänä koko ottelun ajan. Realin hyökkäyspelaaminen on ollut tällä kaudella paljon monipuolisempaa ja se on pystynyt edelliskausia paremmin murtamaan matalammalla puolustavien joukkueiden blokkeja. Toni Kroosin rooli pelinrytmittäjänä sekä keskikentältä boksiin tulevien pimeiden juoksujen erikoismiehet Jude Bellingham, Brahim sekä Fede Valverde ovat varmasti tänään isossa roolissa pelin ratkomisen kannalta. Ajoittain hyvästä hallinnasta huolimatta kliinisyys kentän molemmissa päissä on aiheuttanut hieman päänvaivaa, mutta uuden vuoden kunniaksi tänään on odotettivissa vielä myöhäiset ilotulitukset Santiago Bernabéun kirkkaissa valoissa.

Tulosveikkaus: Real Madrid – Mallorca 4-0

Tekijä: NL