Hyvää uutta vuotta 2024!

Vuosi on taas vaihtunut. Viime vuosi, niin kuin muutama edellinenkin, on varmasti monelle ollut hankala(vaikka korona helpottanut). Taloudelliset muutokset kiristää monessa perheessä vyötä. Ilokseni voin kuitenkin sanoa, että PMdF porskuttaa kovalla tahdilla eteenpäin. Siitä on vuosi, kun sain kunniatehtävän alkaa johtamaan tätä yhdistystä. Vuosi on ollut opettavainen ja antanut paljon. Olen myös huomannut itsessäni, miten se on kehittänyt ja kasvattanut minua. 

Tilannehan ei ollut helppo, kun käytännössä koko vanha hallitus vaihtui, joka oli 4 vuotta rakentanut vahvaa pohjaa toiminnalle ja sitten tavallaan kaikki muuttuu täysin. Kuitenkin oli hienoa huomata, kuinka apua sai vanhalta johtoryhmältä aina kun sitä kysyi. Kiitos siitä vielä kerran edelliselle hallitukselle. Itselläni oli oma visio, miten lähteä kehittämään PMdF:n toimintaa :1. jäsenmäärän vakiinnuttaminen & kasvattaminen 2. taloudellinen kehitys 3. vähemmän puhetta>enemmän tekoja.

Näistä se tärkein oli tuo nro 3, koska se sisältää myös kaiken muun. Varsinkin PMdF tuotteiden (kaulaliina, tarrat, Kelmen peliasut, Adidas PMdF-erikoismallisto, pinssi ja avaimenperä)osalta onnistuttiin vuodessa ottamaan jätti askel ja tapahtumien puolella synttärit jäivät omaan mieleeni hienona yhteishetkenä. 

Joku voi olla sitä mieltä, että vähän liikaakin asioita tuotettiin vuoteen. Mutta nyt, kun nämä pitkään toivotut tuotteet on tuotettu, niin voidaan siirtyä pitkäjänteisempään vuositason suunnitteluun jäsenten toiveita toteuttaen 1v-2v.ja 5v. sisällä esimerkiksi. Se vähentää hallituksen taakkaa ja antaa myös paremman mahdollisuuden jäsenille valmistautua tuleviin tapahtumiin ja tuotteisiin. Kuitenkin tämän vuoden rutistus antoi meille kovan boostin arvostuksessa. Varsinkin Kelme ja Intersport diilit nostivat meidät ’tekijöiksi’ muiden silmissä. Ei olla enää mikään ’sauna ja kaljaveikkoporukka’ , kun juttelee yhteistyöasioista yritysten kanssa, vaan meidät otetaan tosissaan. Jopa PMdF:n nouseva kehitys on noteerattu ulkomaita myöten Real Madrid- porukoissa. Yhteydenottoja tuli jopa Netflixiltä päin loppuvuodesta. Siitä voi jotain johtopäätöstä tehdä. Toivonkin teiltä, rakkaat jäsenet, että aina kun hetki tulee, niin kertokaa ja jakakaa PMdF tietoa eteenpäin. Siten voimme saada lisää yhteistyökumppaneita ja sponsoreita, sillä kehittäminen vaatii tietysti rahaa. Esim. nyt on työn alla PMdF podcast ja siihenkin tarvisi löytää sponsoreita, jotta kuukausikulut saataisiin katettua

Tulevan kevään kovin juttu on kuitenkin yhteinen ja samalla ensimmäinen reissu Madridiin pääsiäisenä! Unelma, mistä on haaveiltu ja tiedän, että monella lähtijällä sukat pyörii jo jaloissa. Toivon sydämestäni, että reissu onnistuu ja unelmat toteutuvat. Niitä on hieno muistella sitten myöhemmin. Iso haastehan reissu on hallitukselle, mutta jostakin on aina lähdettävä liikkeelle niin, että seuraavien vuosien reissut menevät jo rutiinilla. Ajatus on, että tästä tulisi vuosittainen, yhteinen perinne, joko 1 tai 2 kertaa kauteen. Matkaan lähtijät; nähdään 28.3. Helsinki-Vantaalla PMdF-värit päällä…..Vamos!!

Paljon olisi vielä tarinoitavaa, mutta tiivistetään loppu. Yksi hieno ja tärkeä asia, mitä olen tässä vuoden sisällä huomannut, on jäsenten kasvava kiinnostus PMdF:n toimintaa kohtaan, yhteiseen tekemiseen ja PMdF:n kehittämiseen. Tämä on ehdottomasti juuri sitä, mitä puheenjohtajana haluan nähdä. Meitä on tällä hetkellä reilut 100 jäsentä ja jokaisella on oma vahvuutensa. Jos koet, että sinulla on ideaa ja aikaa/halua sitä lähteä toteuttamaan, ole ihmeessä yhteydessä minuun. Lisää tekijöitä tarvitaan ja saadaan muodostettua esim. projektiryhmiä tulevaisuudessa. Siinä pääsee tutustumaan muihin jäseniin ja löytää uusia ystäviä aivan varmasti. Näin minun kohdallani on tapahtunut. Olen itse löytänyt mahtavia, varmasti loppuelämän ystäviä PMdF:stä. Se on rikkaus ja tämän toiminnan suola. PMdF on perhe. Jaetaan ilot ja surut luottamuksella ja tuetaan sekä arvostetaan toisiamme. On ilo kuulua näin hienoon porukkaan ja kiitos siitä kuuluu teille jäsenet. Kiitos!

Toivotan hyvää ja menestyksekästä vuotta 2024. Hasta el final, vamos PMdF! 

Terv. 

El Presidente/Pj. Otto Tuomi