Vuoden 2023 viimeinen peli pelataan Real Madridin osalta tänä iltana klo 22.30 alkavassa ottelussa, jossa vastaan asettuu Estadio de Mendizorrozalla kotijoukkue Alavés.

Tuttuja pelaajia vastassa

Alavésin riveissä pelaa kaksi Real Madridille tuttua nuorta pelaajaa. Täksi kaudeksi Alavésin riveihin 5 miljoonan euron siirtosummalla siirtynyt Antonio Blanco sekä kauden mittaisella lainapestillä Baskimaassa pelaava Rafa Marín kolkuttelivat edustusjoukkueen portteja Espanjan pääkaupungissa vielä hetki sitten. Nyt molemmat hakevat isompia minuutteja pääsarjatasolla sinivalkoisessa nutussa.

Real Madridin edustusmiehistöön on suoraan Castillasta todella vaikea murtautua. Moni pelaaja joutuukin hakemaan hieman vauhtia ja pääsarjatason futiksen tuntumaa muista joukkueista monesti lainapestien kautta. Se ei siltikään ole tae siitä, että tie takaisin Los Blancosiin aukeaa. Varsinkin Blancon kohdalla puhuttiin monissa lähteissä jo vakavasti siitä, että murtautuminen olisi voinut olla mahdollista, mutta Realin tämän hetkinen keskikenttä on todella hyvin kasassa, joten vauhtia oli lähdettävä hakemaan muualta. Muuttuuko tilanne, kun veteraanit Toni Kroos ja Luka Modric jossain vaiheessa jättävät pelikentät taakseen?

Rafa Marín on saanut hyvin vastuuta ja kokemusta tämän kauden Alavésin ryhmässä. Real Madridin tämän hetken topparitilanne on loukkaantumisten takia todella haasteellinen. Lehtitietojen mukaan Real Madrid on ilmoittanut, että se aikoo kunnioittaa Alavésin kanssa tehtyä lainasopimusta, joka kestää tämän kauden. Se ei siis näin ollen ole tuomassa lainapelaajaansa takaisin emoseuraan tammikuun siirtoikkunan aikana.

Avauskokoonpanot

Alavés: (mahdollinen avaus)

1-5-4-1

Sivera; Gorosabel, Abqar, Marín, Duarte, López; Guridi, Blanco, Guevara, Rioja; Samu

Real Madrid: (vahvistettu)

1-4-3-1-2

Kepa; Vazquez, Rüdiger, Nacho, Garcia; Valverde, Kroos, Modric; Bellingham; Brahim, Rodrygo

Otteluennakko Alavés – Real Madrid

Kuntopuntari (viimeiset 5 ottelua) ja sarjasijoitus

ALA (LLDWL) 15. (16p.)

RMA (WDWWW) 2. (42p.)

Real Madrid lähtee selkeänä ennakkosuosikkina vuoden viimeiseen otteluunsa. Viimeisestä viidestä edellisestä kohtaamisesta Real on voittanut neljä ja Alavés yhden. Real Madrid on kovista loukkaantumishuolista huolimatta saanut pelin kulkemaan mahtavalla tavalla loppuvuoden aikana. Tappiottomien otteluiden putki on jo 16 ottelun mittainen. Kauden ainoa tappio tuli Madridin derbyn heikon esityksen päätteeksi Atletico Madridille lukemin 3-1.

Tehoja on lupa odottaa myös tänä iltana, sillä Real Madridin hyökkäyspeli on monipuolistunut viime vuosista huomattavasti ja on parantunut kauden edetessä. Se pystyy hyökkäämään joka kaistalta vaarallisesti ja se pystyy myös hyödyntämään tiloja vastustajan linjojen väleissä sekä linjan takana. Täsmä-aseena tähän on toki huippuvireinen ja mahtavan alkukauden pelannut Jude Bellingham.

Alavésin kausi on ollut odotuksien mukainen. Se pyrkii ajoittain pelaamaan näyttävääkin jalkapalloa ja haastamaan isompia seuroja. Mutta se pystyy myös raapimaan tarvittavia pisteitä sen suorilta kilpakumppaneilta ja majailee tällä hetkellä erittäin tasaisessa alemmassa keskikastissa alkukauden epäonnistuja Sevillan perässä sijalla 15.

Ottelusta on odotettavissa Real Madridin hallintaa, jossa Alavés pyrkii iskemään vastaan pidemmillä avauksilla, jolla se tavoittelee nuorta ja vahvaa Samua. Real Madridin keskuspuolustuksen tulee näissä tilanteissa olla hereillä ja ylempien pelaajien tulee yrittää prässätä Alavésia heti pallonmenetysten jälkeen, jotta heillä ei ole aikaa kohdistaa pystysyöttöjä oikeaan paikkaan.

Tulosveikkaus: Alavés – Real Madrid 0-4

Tekijä: NL