Real Madrid kohtaa UCL-alkulohkon toiseksi viimeisessä ottelussa Napolin kotikentällään Estadio Santiago Bernabéulla. Tuvan pitäisi olla tänään ensimmäistä kertaa remontin jälkeen täynnä. Ottelu alkaa klo 22.00.

Aina yhtä pelottava maajoukkuetauko

Yksi maajoukkuetauko on taas takanapäin ja seurajoukkuepelit palasivat kalentereihin viime viikonloppuna. Alati kasvavien pelimäärien myötä pelaajien rasitus on jatkuvasti koetuksella ja vastaavasti palautumisaika peleistä ja harjoituksista lyhenee lyhenemistään. Real Madrid koki jälleen maajoukkuetauon aikana muutaman kovan menetyksen, kun Vinicius sekä Camavinga jouduttiin lisäämään pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle. Vinicius kärsi takareisivamman ja Camavinga puolestaan polvivamman. Molemmat ovat sivussa n. 10 viikkoa arvioiden mukaan.

Brahin joutui huilaamaan sunnuntain Cadiz-ottelun vatsavaivojen takia, vaikka hänet oli jo merkattu avauskokoonpanoon. Luka Modric puolestaan sai Cadiz-ottelussa pienen kolhun ja on ainakin tämän päivän Napoli-ottelusta sivussa.

Carlo Ancelotti – saako hän tarpeeksi arvostusta osakseen?

Carletolla on nyt meneillään 3.kausi peräkkäin ja yhteensä 5.kausi Real Madridin penkin takana. Kuluvan kauden puoliväli lähestyy jo kovaa vauhtia ja on aika tarkastella hieman kuluneen kauden otteita.

La Liga

Real Madrid johtaa sarjaa 14 pelatun kierroksen jälkeen. Saldona on 11 voittoa, 2 tasapeliä ja 1 tappio, joka oikeuttaa 35 pisteeseen maalisuhteen ollessa 31-9 (+22). Joukkue on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja Gironan (32) jälkeen. Toiseksi vähiten päästettyjä maaleja on paikalliskilpailija Atletico Madridilla (12).

UCL

Kun alkulohkoja ollaan pelattu 4 kierrosta, Real Madrid on C-lohkon kärjessä puhtaalla pelillä. Joukkue on onnistunut voittamaan kaikki 4 peliä maalierolla 9-3 (+6).

Real Madrid on tällä kaudella pelannut yhteensä 18 kilpailullista ottelua ennen tätä iltaa, joista saldona 15 voittoa, 2 tasapeliä ja 1 tappio maalierolla 40-12 (+28).

Tilastot ovat mykistävän kovat. Varsinkin, kun katsotaan alkukauden loukkaantumislistaa. Ison profiilin pelaajia on ollut sivussa jo ennen kuin ensimmäistäkään peliä oli pelattu ja pitkin kautta. Silti Carlo on saanut joukkoineen raavittua tärkeitä pisteitä lähes pelistä toiseen. Peli ei ole aina ollut kaunista, mutta se on ollut riittävän tehokasta, jotta voittosarake näyttää plussaa. Alkukauden aikana puolustuksessa oli ongelmia varsinkin keskitysten kanssa. Mistään puolustuspään kriisistä ei tosin yllämainittujen tilastojen valossa voida kuitenkaan puhua. Toki myös maalivahdit Kepa ja Lunin ansaitsevat tähän väliin positiivisen maininnan, sillä he ovat pitäneet joukkuetta pystyssä omilla otteillaan tärkeillä hetkillä.

Kaikesta huolimatta Carlo Ancelotti on tehnyt jälleen valmennustiiminsä kanssa kovaa tulosta Realin penkin takana alkukauden aikana.

Ennakoidut avauskokoonpanot

Real Madrid:

1-4-3-1-2

Lunin; Carvajal, Rüdiger, Alaba, Mendy; Valverde, Kroos, Ceballos; Bellingham; Joselu, Rodrygo

Napoli:

1-4-3-3

Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Natan, Jesus; Anguissa, Lobotka, Zielinski; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Otteluennakko Real Madrid – Napoli

Edelliseen kohtaamiseen isoin muutos Napolilla on tapahtunut penkin takana. Alkukauden nihkeiden esitysten jälkeen Rudi Garcia sai potkut ja penkin takana nähdään tänään Walter Mazzarri. Tämän illan ottelu on hänelle toinen Napolin peräsimessä. Ensimmäinen ottelu päättyi viime viikonloppuna 1-2 vierasvoittoon Atalantaa vastaan.

Real Madrid lähtee otteluun jälleen todella siipirikkoisena ja tästä johtuen vaihtopenkki on melkoisen ohut. Avauskokoonpano on kuitenkin vahva ja ottelusta on odotettavissa erittäin tiukka, kuten oli myös ensimmäinen kohtaaminen Napolissa. Aika näyttää, kuinka moni nuorista pelaajista pääsee tänään viilettämään kotiyleisön edessä.

Realin avaimet ovat omassa pallonhallintapelissä, joka on ollut viime aikoina erittäin monipuolista. Pelissä on erilaisia rytmejä ja kombinaatioita, joilla joukkue pystyy luomaan uhkaa usealta sektorilta viimeisellä kolmanneksella.

Napolin iskunpaikat ovat vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa. Real Madridin selvä heikkous on keskitysten puolustaminen ja ensimmäisessä ottelussa Napoli sai luotua useamman vaarallisen maalipaikan juuri keskityksillä ja erikoistilanteilla.

Tulosveikkaus: Real Madrid – Napoli 2-1

Tekijät: NL & OT