Real Madrid matkustaa FC Barcelonan vieraaksi kauden ensimmäiseen keskinäiseen kohtaamiseen La Ligassa. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Barcelonan Olympiastadionilla Camp Nou:n ollessa remontissa. Camp Nou on ollut Realille usein haastava paikka historian saatossa, mutta kuinka käy tänään?

Historiaa

Real Madrid ja FC Barcelona ovat kohdanneet historian saatossa 254 kertaa. Näistä Los Blancos on napannut 102 voittoa, Barca 100 voittoa ja tasapeliin ollaan päädytty 52 kertaa.

Molemmat joukkueet kuuluvat ehdottomasti maailman menestyneimpiin seuroihin. Realilla on etumatkaa isojen pokaalien muodossa La Ligassa (35 vs 27) ja Mestarien liigassa sekä sitä edeltäneessä Euroopan Cupissa (14 vs 5). Barca on sen sijaan edellä Copa del Rey mestaruuksissa (31 vs 20). Ottelussa siis kohtaavat viime kauden La Ligan mestari Barca ja Copa del Reyn mestari Real Madrid.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat niin La Ligassa kuin Copa del Reyssä kahteen otteeseen sekä Espanjan Super Cupissa kertaalleen. La Liga otteluissa molemmat joukkueet voittivat oman kotiottelunsa. Vastaavasti Copa del Reyn puolella molemmat joukkueet hakivat toisistaan vierasvoitot. Real eteni lopulta Copa del Reyn finaaliin yhteismaalein 4-1. Tammikuussa pelatussa Espanjan Super Cupin finaalissa Barca oli lopulta parempi lukemin 1-3.

Ennakoidut avauskokoonpanot

Barcelona:

1-4-3-3

Ter Stegen; Cancelo, Araujo, Christensen, Balde; Gavi, Romeu, Gündogan; Yamal, Torres, Felix

Real Madrid:

1-4-3-1-2

Kepa; Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga; Valverde, Tchouameni, Kroos; Bellingham; Rodrygo, Vinicius

Otteluennakko FC Barcelona – Real Madrid

Real Madrid lähti La Ligan ottelukierrokselle nro 11 sarjan piikkipaikalta keräten kauden ensimmäisistä kymmenestä ottelusta 25 pistettä (8-1-1). Barcelona lähtee otteluun 3. sijalta keräten alkukaudella 24 pistettä (7-3-0). Barca on toistaiseksi La Ligassa ainoa joukkue, joka ei ole vielä hävinnyt peliäkään.

Molemmilla joukkueilla on otteluun lähdettäessä muutamia isoja poissaoloja. Realilta ovat tänään sivussa pitkäaikaisloukkaantuneet Courtois ja Militao sekä Ceballos ja Arda Güler. Barcalta ovat tänään varmuudella sivussa Pedri, Frenkie De Jong sekä Sergi Roberto. Lewandowski, Kounde sekä Raphinha tekevät paluun kokoonpanoon loukkaantumisten jälkeen, joten heidän pelikuntonsa on iso kysymysmerkki ottelun alla.

Ottelusta on jälleen odotettavissa äärimmäisen tasainen. Realille tiistain Braga-ottelussa pitkästä aikaa maalannut Rodrygo toivottavasti saa jatkoa maaliputkelleen. Läpi kauden Rodrygon tekemisessä kentällä on ollut havaittavissa iso työmäärä ja hän on pystynyt rakentamaan paljon paikkoja itselleen sekä muille joukkuekavereille, mutta viimeistely on ollut takkuista. Ainoastaan kaksi maalia kaikissa kilpailuissa on odotuksiin ja paikkoihin nähden pettymys.

Realilta odotetaan nähtävän ennakkoluuloton ja räväkkä aloitus peliin. Isoissa peleissä tämän kauden aikana on ollut havaittavissa lievää passiivisuutta varsinkin otteluiden alussa, joista vastustaja on päässyt rokottamaan. Koko joukkueelta kaivataan yhtenäistä pelaamista ja jokaisen yksilön on myös päästävä omalle huipputasolleen, jotta peli pysyy Realin käsissä koko pelin ajan.

Tulosveikkaus FC Barcelona – Real Madrid 1-3

Tekijät: NL & OT