La Ligan kahdeksannen kierroksen herkkupala tarjoillaan lauantaina Kataloniassa, kun piskuisella Estadi Montilivilla kohtaavat alkukauden komeetta Girona ja vierasjoukkue Real Madrid. Real Madridilla on paikka nousta voitolla yksin sarjan kärkipaikalle. Paperilla Real Madrid on ehdottomasti ennakkosuosikki, mutta pelistä tulee kaikkea muuta kuin helppo.

Loukkaantumistilanne

Real Madridin loukkaantumistilanne alkukaudesta on ollut lievästi sanottuna haastava. Jo ennen kauden alkua pitkälle sairaslomalle tipahtivat ykkösmaalivahti Thibaut Courtois, ykköstoppari Eder Militão, laitapakki Ferland Mendy sekä nuori turkkilainen Arda Güler. Alkukauden aikana sairastuvalle liittyivät Vinicius, Dani Carvajal sekä viimeisimpänä Las Palmas ottelussa nivusvamman saanut David Alaba. Vinicius, Mendy sekä Carvajal ovat onneksi palanneet kokoonpanoon, mutta toppariosastolle ei ole varaa sattua enää loukkeja. Tällä hetkellä Nacho ja Rüdiger ovat ainoat ehjänä olevat topparit.

Arda Gülerilla sen sijaan kävi todella huono tuuri. Hän palasi jo edellisen vamman jäljiltä harjoituksiin, mutta harjoitusten viimeisessä tilanteessa hän sai valitettavan lihasvamman, joka pitää hänet poissa pelikentiltä jälleen muutaman viikon lisää.

Toivotaan, että loukkaantumiskierteestä päästään mahdollisimman pian eroon ja pystyttäisiin pelaamaan mahdollisimman täydellä rosterilla kausi läpi.

Ennakoidut avauskokoonpanot

Girona:

1-4-5-1

Gazzaniga; Couto, Lopez, Garcia, Blind; Herrera, Tsygankov, Martin, Garcia, Savio; Dovbyk

Real Madrid:

1-4-3-1-2

Kepa; Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy; Tchouameni, Valverde, Modric; Bellingham; Vinicius, Rodrygo

Otteluennakko Girona – Real Madrid

Girona ei ole ollut Realille helppo vastus, varsinkaan vieraskentällä. Viime kauden kohtaamisista ensimmäinen päättyi Bernabéulla 1-1 tasapeliin, mutta toisen pelin Girona voitti kotikentällään lukemin 4-2. Merkittävintä tuossa pelissä oli Gironan kärkipelaajan Valentin Castellanosin tehtyä joukkueensa kaikki 4 osumaa. Jo kaudella 2018/2019, kun joukkueet pelasivat vastakkain 4 kertaa (2 La Ligassa & 2 Copa del Reyssä), Real pystyi hoitamaan kolme ensimmäistä kohtaamista, mutta hävisi viimeisen La Ligan puolella pelatun kamppailun kotikentällään lukemin 1-2. Real on siis voitoitta edellisistä kolmesta ottelusta, kun se kohtaa lauantaina äärimmäisen vaikeassa vierasottelussa Gironan.

Real tulee lähestymään ottelua, kuten jo edellisessä Las Palmas ottelussa nähtiin, puolustuksen varmuuden kautta. Myös ottelun alkuun Real tulee panostamaan paljon, varsinkin puolustussuuntaan. Vastaavasti kotijoukkue yrittää varmasti alussa prässätä lujaa ja yrittää saada houkutettua Real Madridia pallonmenetyksiin, josta kotijoukkue pääsee iskemään kovaa vastaan. Realin pelissä kärsivällisyys ja kenttätasapaino ovat avaintekijöitä lopputuloksen kannalta.

Edellisen pelin kokonaan huilannut Jude Bellingham ja alkukauden loukkaantumisen selättänyt Vinicius palaavat avauskokoonpanoon. Tämä tuo osaltaan vauhtia ja juonikkuutta viimeiselle kolmannekselle. Realin peli on kulkenut pääpiirteittäin mallikkaasti koko alkukauden. Suurimmat heikkoudet ovat olleet oman boksin puolustamisessa sekä omien maalipaikkojen viimeistelyssä. Tähän toivotaan toki muutosta jo tänään, sillä ensi kuun otteluohjelma on myös kiven kova.

Tulosveikkaus: Girona – Real Madrid 1-2

Tekijät: NL & IQ