Kauden ensimmäinen Madridin derby koittaa sunnuntaina myöhäisillan ottelussa alkaen klo. 22.00. Atletico Madrid isännöi Realia Cívitas Metropolitanolla. Tämä on samalla Realin tämän kauden ensimmäinen kunnon testi.

Nihkeää pelaamista- vai oliko?

Real voitti viikolla Chämppäri avauksessaan Union Berlinin lukemin 1-0 ja Jude Bellinghamin 94 minuutin maalilla. Moni Realin kannattaja ei ollut tyytyväinen lukemiin, sillä Realin tasoisen joukkueen pitäisi nämä pelit kotikentällä hoitaa vakuuttavasti. Realin peli ei kuitenkaan tilastojen valossa ollut niin huonoa kuin lukemat antavat ymmärtää. Realilla oli huikeat 3.8 maaliodottama (xG), 75% pallonhallinta ja 32 laukaisua (7 maalia kohti) pelin aikana. Real oli selvästi kuskin paikalla! Hieman epäonneakin oli matkalla, kun tolpat kolisivat. Täytyy myös antaa tunnustusta Union Berlinin sitkeälle taistelupuolustukselle. Tietysti maalit ratkaisevat pelit, mutta ei Realin pelistä tarvitse tämän tuloksen takia olla huolissaan.
Realilla on nyt kuuden pelin voittoputki meneillään ja sunnuntain derby osoittaa sen, pystyykö joukkue luomaan tarpeeksi paikkoja kovempaa vastustajaa vastaan ja samalla pitämään oma maali puhtaana.

Missä kunnossa Atletico on?

Atletico on La Ligassa napannut voiton kahdesti, pelannut tasan kerran ja hävinnyt vain kerran. Heillä on peli vähemmän Sevilla- pelin peruunnuttua myrskyn johdosta. Atleticon otteet ovat ailahdelleet kauden mittaan, sillä Rayo kaatui peräti 7-0, mutta heti seuraavassa pelissä joukkue otti takkiin Valencialta 3-0. Viimeisimpänä Chämppärissä Lazio tuli dramaattisesti tasoihin maalivahdin tehtyä maalin viime hetken puskulla. Real on hävinnyt Atleticolle vain kerran viimeisen neljän kauden aikana, joten Real lähtee peliin ehdottomasti pienenä ennakkosuosikkina, ja haluaa varmasti ottaa La Ligan kärkipaikan taas haltuunsa.

Vinicius taas mukana

Vinicus on valittu Realin kokoonpanoon ja näyttää siltä, että brassitähti on toipunut takareisiloukkaantumisestaan etuajassa. Viniciuksen uskottiin alunperin olevan poissa noin kuutisen viikkoa, kun hän loukkaantui noin nelisen viikkoa takaperin Celtan vieraana. Kuinka paljon Carlo Ancelotti mahtaa uskaltaa ottaa riskejä Viniciuksen suhteen? Laitetaanko Vinicius liian aikaisin takaisin tositoimiin ja sitä kautta uhka uudelleenloukkaantumiseen kasvaa? Näitä asioita Realin valmennus ja lääkintähenkilökunta varmasti käyvät läpi loppuun saakka. Päätös Viniciuksen pelaamisesta voi tapahtua vasta sunnuntai-iltana. Vinicius on kuitenkin tärkeä palanen Realin hyökkäyspeliä. Terveenä hän pystyisi tuomaan tarvittavat tehot Realin hyökkäyspeliin.

Ennakoidut avauskokoonpanot

Atletico Madrid:

1-3-5-2

Oblak; Savic, Gimenez, Hermoso; Molina, Llorente, Koke, Griezmann, Riquelme; Correa, Morata

Real Madrid:

1-4-3-1-2

Kepa; Vázquez, Rüdiger, Alaba, Fran Garcia; Valverde, Tchouameni, Kroos; Bellingham; Rodrygo, Joselu

Otteluennakko Atletico Madrid – Real Madrid

Real Madrid lähtee sunnuntai-illan Madridin derbyyn lievänä ennakkosuosikkina, mutta ottelusta on odotettavissa tuttuun tapaan hyvin mielenkiintoinen ja kiihkeä. Los Blancos tulee varmasti jälleen pitämään palloa enemmän itsellään, mutta Atletico ottaa varmasti ainakin puoliaikojen alussa todella ylhäältä kiinni. Tällä tavalla kotijoukkue yrittää saada pallonriistoja mahdollisimman lähellä vastustajan maalia ja päästä yllättämään vierailijat tilanteenvaihdoista. Kuten ylempänä jo mainittiin, joutuu myös Real Madridin puolustus tänään kauden tähän mennessä kovimpaan testiin. Puolustus on kuitenkin alkukaudesta toiminut kokonaisuudessaan hyvin ja samaa varmuutta on odotettavissa myös tänään.

Real Madridin maalintekovastuu on toistaiseksi jakautunut melko pienelle akselille. Positiivista on ehdottomasti se, että joukkue pystyy luomaan pelistä toiseen laatupaikkoja ja niitä siunaantuu useammalle pelaajalle. On vain ajan kysymys, koska verkot alkavat venymään nykyistä tiuhempaan tahtiin. Bellinghamilta ja Joselulta on jo lupa odottaa maaleja, mutta nousisiko tänään näiden herrojen ulkopuolelta joku ratkaisemaan pelin?

Tulosveikkaus: Atletico Madrid – Real Madrid 1-3

Tekijät: NL & IQ