Real Madrid aloittaa UEFA Champions Leaguen lohkovaiheen kotiottelulla Union Berliniä vastaan keskiviikkona 20.9. klo 19:45 alkavassa ottelussa.

Real Madrid – Real Sociedad

Palataan ensin vielä hetkeksi sunnuntain kamppailuun Real Sociedadia vastaan. Los Blancos sai jatkoa voittoputkelle, kun se nousi 0-1 tappioasemasta 2-1 voittoon La Realia vastaan. Ottelu oli, kuten ennakossa kaavailtiin, odotetun tasainen ja molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat mahdollisuutensa.

Ensimmäisellä puoliajalla Real Sociedad oli hienokseltaan niskan päällä luoden vaarallisia hyökkäyksiä oikealta laidalta kohti Kepan vartioimaa maalia. Takefusa Kubo oli vieraiden näkyvin pelaaja ensimmäisellä jaksolla ja hänen kauttaan vieraat saivat rakennettua useamman vaarallisen tilanteen Los Blancosin boksiin, joista yksi johti Ander Barrenetxean tekemään johtomaaliin viidennellä peliminuutilla. Ensimmäisen jakson loppua kohden myös Los Blancos sai rakennettua pari hyvää maalipaikkaa, mutta Joselun ylärimaa ja Rodrygon missattua saksipotkua maalinedestä lähemmäs ei Real Madrid ensimmäisellä puoliajalla päässyt.

Toinen puoliaika alkoi Real Madridin kannalta täydellisesti. Peli ehti vanheta ainoastaan 40 sekuntia, kun Fede Valverde pyssytti kauden ensimmäisen maalinsa boksin reunalta etutolpan kautta sisään Fran Garcian cut back syötön päätteeksi. Tasoitus osaltaan lamautti Real Sociedadin peliä, eivätkä vieraat enää saaneet omaa peliään samalla tavalla lentoon kuin ensimmäisellä jaksolla. Tunnin kohdalla Joselu pääsi Fran Garcian nappikeskityksestä puskemaan Real Madridin 2-1 johtoon ja näillä numeroilla Los Blancos jatkaa La Ligan piikkipaikalla ainoana puhtaan pelin joukkueena.

Real Madrid lohkossa C kauden 23/24 UCL:ssä

Real Madrid pelaa tämän kauden UCL:ssä lohkossa C, jossa se saa vastaansa italialaisen Napolin, saksalaisen Union Berlinin sekä portugalilaisen Bragan. Real Madrid arvottiin lohkoon kakkoskorista, mutta se lähtee lohkovaiheeseen ennakkosuosikkina. Tutustutaan hieman lohkon muihin joukkueisiin.

Napoli

Napoli voitti viime kaudella Italian mestaruuden eli Scudetton häikäisevään tyyliin. Napoli keräsi 38:sta ottelusta 90 pistettä (maalierolla 77-28 (+49). Joukkue teki eniten maaleja ja päästi vähiten koko Serie A:ssa ja ero sarjakakkoseen Lazioon oli lopulta 16 pistettä kauden päättyessä.

UCL:ssä Napoli voitti oman lohkonsa ennen Liverpoolia, Ajaxia ja Rangersia keräten 15 pistettä (5 voittoa, 1 tappio) maalieron ollessa 20-6. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Napoli kaatoi Eintracht Frankfurtin yhteismaalein 5-0. Toisella kierroksella se joutui taipumaan AC Milanille yhteismaalein 2-1.

Suurin muutos Napolissa on tapahtunut kesän aikana valmentajarintamalla. Viime kauden mestarivalmentaja Luciano Spalletti jätti joukkueen viime kauden jälkeen ja tilalle nimitettiin kesällä Rudi Garcia, joka valmensi viime kaudella Saudi Arabiassa Al-Nassrin joukkuetta. Spalletti sai Napolin pelaamaan erittäin viihdyttävää ja tehokasta jalkapalloa, joka pohjautui vahvaan pallonhallintaan, jossa jokaisesta pelaajasta saatiin vahvuudet maksimaalisesti esille. Suuri haaste onkin, kuinka Rudi Garcia pystyy hyppäämään Spallettin jättämiin saappaisiin. Alkukauden tulokset Serie A:ssa (2 voittoa, 1 tasapeli ja 1 tappio) eivät ole vielä näyttäneet siltä, että joukkue olisi samassa formissa kuin viime kaudella. Kausi on kuitenkin vasta alussa, joten aika näyttää, mihin Napoli lopulta tällä kaudella yltää.

Union Berlin

Union Berlin sijoittui viime kaudella Saksan Bundesligassa neljänneksi, joka oikeutti UCL-paikkaan. 34:stä ottelusta joukkue keräsi 62 pistettä (V18-T8-H8) maalierolla 51-38 (+13).

Union Berlin pelasi viime kaudella UEFA Europa Leaguessa lohkovaiheessa yhdessä USG:n, Bragan ja Malmön kanssa sijoittuen lohkossa toiseksi 12 pisteellä. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella joukkue tiputti hollantilaisen suurseura Ajaxin yhteismaalein 3-1, mutta toisella kierroksella belgialainen USG oli parempi yhteismaalein 6-3.

Joukkue on nyt ensimmäistä kertaa mukana Mestarien liigassa ja se on ilman muuta yllätysvalmis. Joukkueena Union Berlin ei perusta peliään pallonhallintaan vaan vahvaan kaksinkamppailupelaamiseen, tiiviiseen puolustukseen ja tehokkaisiin vastahyökkäyksiin ja erikoistilanteisiin. Katsotaan, millaisiin tuloksiin Urs Fischerin valmentama joukkue lopulta kovassa lohkossa yltää.

Braga

Braga saavutti viime kaudella Portugalin liigassa kolmannen sijan, joka oikeutti UCL-paikkaan tälle kaudelle. 34:stä pelistä Braga keräsi 78 pistettä (V25-T3-H6) maalierolla 75-30 (+45).

Braga pelasi myös viime kaudella samassa alkulohkossa Union Berlinin kanssa UEFA Europa Leaguen puolella ollen lohkon kolmas 10 pisteellä. Kolmossija oikeutti paikkaa UEFA Conference Leaguen pudotuspeleissä, jossa se putosi ensimmäisellä kierroksella Fiorentinalle yhteismaalein 7-2.

Braga on aloittanut tämän kauden Portugalin liigassa 2 voitolla, 1 tasapelillä ja 2 tappiolla maalierolla 10-10. Artur Jorgen johtama Braga on monipuolinen joukkue, josta löytyy kokemusta ja nuoruutta. Portugaliseen tyyliin joukkueessa on paljon vauhtia ja taitoa, mutta João Moutinhon kaltainen keskikentän velho tuo peliin myös malttia pallon kanssa.

Lohkon järjestys

  1. Real Madrid
  2. Napoli
  3. Union Berlin
  4. Braga

Ennakoidut avauskokoonpanot:

Real Madrid:

1-4-3-1-2

Kepa; Lucas Vázquez, Rüdiger, Alaba, Fran Garcia; Modric, Tchouameni, Camavinga; Bellingham; Rodrygo, Joselu

Union Berlin:

1-4-4-2

Rønnow; Doekhi, Knoche, Leite, Juranovic; Laidouni, Kral, Gosens, Tousart; Behrens, Becker

Otteluennakko Real Madrid – Union Berlin

Real Madrid lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta pelistä ei varmasti tule helppo. Real tulee hallitsemaan pallolla suurimman osan ottelusta, mutta tänään suurimmat haasteet tulevat olemaan murtaumisessa viimeisellä kolmanneksella sekä tilanteenvaihtojen että erikoistilanteiden puolustamisessa.

Real Madrid menetti ottelua edeltävänä päivänä hienon alkukauden pelanneen Dani Carvajalin sairastuvalle kymmeneksi päiväksi jalkavamman vuoksi, joten oikean laitapakin tontin ottanee Lucas Vázquez. Lucas tuo oikealle laidalle vauhtia ja taistelutahtoa, mutta katsotaan, millä tavalla hän pystyy auttamaan murtautumisvaiheessa joukkuetta viimeisellä kolmanneksella.

Joukkueet kohtaavat tänään ensimmäistä kertaa historiassa, joten kamppailu on myös siltä kantilta mielenkiintoinen.

Tulosveikkaus: Real Madrid – Union Berlin 3-0

Tekijät: NL & IQ