La Liga palaa tositoimiin tänään parin viikon maajoukkuetauon jälkeen. Real Madrid jatkaa pelejä Santiago Bernabéulla, kun se saa vastaansa sunnuntaina La Realin klo 22.00 Suomen aikaa alkavassa mittelössä.

Tosipelit alkavat – onko Los Blancos valmis?

Ennen maajoukkuetaukoa Real Madrid marssi La Ligassa voitosta voittoon. Kauden neljässä ensimmäisessä pelissä kaatuivat Athletic Bilbao (0-2), Almería (1-3), Celta Vigo (0-1) ja Getafe (2-1). Voittojen takuumiehenä hääräsi tulikuuma englantilainen Jude Bellingham, joka on iskenyt neljään peliin 5 maalia ja yhden maalisyötön. Maaleista 3 oli voittomaaleja.

Seuraavan viikon sisällä Real Madrid saa vastaansa Real Sociedadin (17.9.), Union Berlinin (20.9.) ja El Derbi Madrileñossa Atletico Madridin (24.9.). Mestarien liigan alkaessa myös ottelukalenteri tiukkenee, joten myös joukkueen kestokykyä mitataan tästä eteenpäin aivan eri tavalla. Onko Real Madrid valmis?

Alkukauden onnistujat

Kuten mainittua, alkukausi on sujunut tuloksellisesti hyvin. Myös useat pelaajat ovat onnistuneet erittäin hyvin jo heti kauden alusta. Bellingham toki isoimpana tähtenä lukeutuu ilman muuta onnistujiin, mutta myös Dani Carvajal, Aurelien Tchouameni, Andryi Lunin sekä Kepa Arrizabalaga voidaan nostaa onnistujien joukkoon. Alkukaudesta Realin maalivahtiosasto ei ole vielä joutunut aivan todelliseen testiin, mutta molemmat maalivahdit ovat suoriutuneet mallikkaasti kauden tähän astisissa peleissä.

Monen pelaajan kohdalla on vielä toki lupa odottaa hieman parempaa, mutta edellisen pelin lopussa kentälle tullut paluumuuttaja Brahim Diaz ansaitsee hyvän peliesityksen jälkeen lisää näyttöpaikkoja. Aika näyttää, kuinka paljon Carlo Ancelotti tulee kierrättämään kokoonpanoa, kun pelejä tulee useampia viikossa.

Ennakoidut avauskokoonpanot

Real Madrid:

1-4-3-1-2

Kepa; Carvajal, Rüdiger, Alaba, Fran Garcia; Tchouameni, Kroos, Camavinga; Bellingham; Joselu, Rodrygo

Real Sociedad:

1-4-3-3

Remiro; Traore, Zubeldia, Le Normand, Tierney; Merino, Zubimendi, Méndez; Kubo, Oyarzabal, Barrenetxea

Otteluennakko Real Madrid – Real Sociedad

Real Madrid lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Real Madrid on kulkenut voitosta voittoon, mutta Real Sociedad on myös ilman tappioita alkukauden osalta. Sociedadilla tähän mennessä saldona neljästä pelistä 1 voitto ja 3 tasapeliä. Joukkueiden 5:stä edellisestä kohtaamisesta Real Madrid on voittanut kaksi, kahdesti on päädytty tasapeliin ja Sociedad on voittanut kertaalleen.

Keskiarvollisesti Real Madrid on pitänyt palloa alkukauden otteluissa 62,5%:sti hallussaan, mutta tässä ottelussa pallonhallinnan odotetaan olevan melko tasan 50/50. Imanol Alguacilin La Real tunnetaan hyvänä pallonhallintajoukkueena, joka pyrkii etenemään linja kerrallaan kohti vastustajan maalia. Älykkäät keskikenttäpelaajat Mikel Merino ja Martin Zubimendi ovat jo murtautuneet Espanjan maajoukkueeseen saakka ja heillä on varmasti iso rooli myös sunnuntaina Sociedadin keskikentällä, kun joukkueella on pallo hallussaan. Myös hyökkäyksestä löytyy paljon taitoa ja arvaamattomuutta, joten Realin puolustus- ja maalivahtipeli joutuu erilaiseen testiin.

Real Madrid pyrkii myös hallitsemaan palloa, mutta Ancelottin ryhmästä löytyy paljon monipuolisuutta haavoittamaan vastustajaa monella eri tavalla. Joselun myötä keskitys- ja erikoistilanneuhka on edellisiin kausiin nähden suurempi ja kuten tavallista, Los Blancosin vastahyökkäykset ovat aina vaarallisia vastustajille. Nuorentuneen keskikentän ja hyökkäyksen ansiosta myös pallonriistojen jälkeiset tilanteenvaihdot vastustajan kenttäpuoliskolla avaavat Realille entistä enemmän maalipaikkoja.

Tulosveikkaus: Real Madrid – Real Sociedad 2-1

Tekijät: NL & IQ