Real Madrid aloitti kauden kolmella vierasottelulla, joista saldoksi jäi kolme voittoa ja La Ligan kärkipaikka kolmen kierroksen jälkeen. Kauden neljäs ottelu pelataan lauantaina 2.9. klo 17.15 Suomen aikaa, kun Santiago Bernabéun samettiselle nurmelle vastustajaksi saapuu paikallisvastustaja Getafe.

Hey Jude!

Kesän ykköshankinta, vasta 20-vuotias englantilainen, Jude Bellingham on aloittanut kauden todella tehokkaasti. Kolmeen ensimmäiseen peliin 10-paikkaa pelaava britti on tehnyt upeat 4 maalia ja antanut yhden maalisyötön. Real Madridin historiassa ainoastaan Cristiano Ronaldo on pystynyt maalaamaan kolmessa ensimmäisessä La Liga- ottelussaan! Eikä ainoastaan Bellinghamin tekemät maalit, vaan kokonaisvaltainen pelaaminen on ollut huomioitavaa. Nuoresta iästään huolimatta Jude on äärimmäisen kypsä ja kokonaisvaltainen pelaaja ja se on näkynyt myös siinä, että hänet on valittu jokaisessa pelissä ottelun MVP-pelaajaksi.

Lauantain ottelussa myös Jude pääsee ensimmäistä kertaa pelaamaan Santiago Bernabéulla. Kotiyleisö on ottanut Juden jo omakseen kauden alun fantastisten otteiden myötä, joten nähtäväksi jää, millaisen taidonnäytteen Jude tarjoilee kotiyleisölle viikonloppuna.

Kepa vs Lunin

Thibaut Courtoisin loukkaantumisen myötä Real Madridin maalivahtitilanne sai aivan uudenlaisen käänteen heti kauden alussa. Kiistaton ykkösvahti ja ehkä tämän hetken maailman paras maalivahti Courtois loukkasi eturistisiteensä harjoituksissa juuri kauden alun kynnyksellä ja on sivussa lähes koko kauden. Tämä uutinen pakotti Real Madridin hankkimaan korvaajan, joka löytyi lopulta Länsi-Lontoon Chelseasta. 28-vuotias baski Kepa Arrizabalaga hankittiin kauden mittaisella lainasopimuksella Madridiin tuuraamaan belgialaista muuria, mutta mitä muistammekaan historiasta muutamien vuosien takaa?

Vuonna 2018 Zinedine Zidane teki paluun Real Madridin valmentajaksi kolmen peräkkäisen UCL-voiton ja siitä seuranneen vajaan kauden mittaisen lepotauon jälkeen. Kesän 2018 siirtoikkunassa Real Madrid oli hankkimassa uutta maalivahtia Keylor Navasin kirittäjäksi ja suurimpina niminä siirtymään Los Blancosiin nousi kaksi maalivahtia: Thibaut Courtois ja Kepa Arrizabalaga. Paikallisvastustaja Atletico Madrid-taustan omaava Courtois ei ollut fanien mielestä oikea vaihtoehto Realin tolppien väliin vaan fanit olivat halukkaita näkemään nuoremman espanjalaisen Kepan Navasin seuraajana. Zizou kuitenkin kaatoi Kepan siirron Realiin ja hankki Courtoisin Chelseasta, jonka myötä Chelsea hankki Kepan Athletic Bilbaosta maalivahtien maailmanennätyssummalla (80m€). Nyt kaverukset kuitenkin jakavat saman pukukopin kaudella 2023-2024.

Mutta onko Kepa selkeä ykkösmaalivahti Real Madridissa tällä kaudella? Kaksi ensimmäistä sarjaottelua ja Yhdysvaltojen kesäkiertueen kahdesta ensimmäisestä harjoitusottelusta voitot torjuneen ukrainalaisen Andriy Luninin esityksiä ei sovi väheksyä. Lunin on ollut pelaamissaan otteluissa varma ja torjunut hyvin. Kepan debyytti viime perjantaina Celta Vigoa vastaan sujui myös hyvin ja tuloksena oli 0-1 vierasvoitto ja nollapeli. Kysymyksiä Kepan kohdalla ensimmäisessä pelissä herätti korkeat pallot ja varmuus niiden pelaamisessa. Realin ja Chelsean pelitavat eroavat toisistaan paljon, joten aika näyttää, millä aikataululla Kepa sopeutuu uuteen pelisysteemiin.

Joselu

Viime kaudella Espanyolissa 16 maalia iskenyt Real Madridin oma kasvatti Joselu palasi kesän siirtoikkunassa seuraan kauden mittaisella lainasopimuksella. Realin hyökkäysosaston laajuus, tai pikemminkin sen kapeus, on puhuttanut fanien keskuudessa kesän aikana. Karim Benzeman, Marco Asension, Eden Hazardin ja Mariano Diazin jätettyä seuran kesän aikana Realin ainoa puhdas hyökkääjähankinta kesän aikana on ollut juuri Joselu.

Espanjan maajoukkueeseen viime kaudella murtautunut 33-vuotias Joselu saanee seuraavien viikkojen aikana enemmän vastuuta alkukauteen nähden Viniciuksen kärsittyä takareisivamman Celta Vigo-pelissä, joka pitää hänet sivussa n. 6 viikon ajan. Kauden kolmessa ensimmäisessä pelissä Joselu on kirjauttanut tililleen 94 peliminuuttia ja yhden maalisyötön. Katsotaan, pystyykö Joselu auttamaan joukkuetta myös maalien muodossa tulevien viikkojen aikana.

Ennakoidut avauskokoonpanot

Real Madrid:

1-4-2-3-1

Kepa; Carvajal, Rüdiger, Alaba, Fran Garcia; Camavinga, Tchouameni; Fede Valverde, Bellingham, Rodrygo; Joselu

Getafe:

1-4-4-2

Soria; Suárez, Duarte, Mitrovic, Álvarez; Iglesias, Maksimovic, Djene, Mata; Latasa, Mayoral

Ennakko & edelliset ottelut

Real Madrid lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Edellisistä viidestä ottelusta joukkueiden välillä Real Madrid on voittanut kolme, Getafe kerran ja kertaalleen on päädytty tasapeliin. Viidestä viimeisestä Real Madridin kotiottelusta Getafea vastaan joukkue on voittanut kaikki viisi ottelua. Edellisen kerran Real Madrid on menettänyt pisteitä kotikentällään Getafea vastaan kaudella 07/08, jolloin Getafe voitti Bernabeulla lukemin 0-1.

Peli tulee varmasti noudattamaan tuttua Getafe-pelien kaavaa, jossa Real Madrid hallitsee palloa ja Getafe riistää, raastaa ja kamppailee omilla vahvuuksillaan elintilasta kentällä. Real Madridin osalta pelissä korostuvat kärsivällisyys, murtautuminen hyökkäyskolmanneksella sekä tilanteenvaihtojen puolustaminen.

Tekijät:

NL & IQ