Ennen tulevan kauden ennakointia, palautellaan hieman mieleen viime kautta. Real Madridin kausi 2020-2021 päättyi pitkästä aikaa ilman pokaaleja. La Ligassa sijoitus oli toinen vain pisteen erolla paikallisvastustaja Atlético Madridiin. Champions Leaguessa joukkue ylsi välieriin, mutta taipui lopulta Chelsealle yhteismaalein 1-3. Copa del Reyssä joukkue putosi Alcoyanolle 1/16 finaalivaiheessa jatko-ottelun jälkeen lukemin 2-1. Peli ei vakuuttanut oikeastaan koko kauden aikana muutamia väläytyksiä lukuunottamatta ja loukkaantumishuolet vaivasivat Los Blancosia läpi kauden. Tämä johti lopulta siihen, että Zinedine Zidane pakkasi laukkunsa kauden päätteeksi ja nyt Real on uuden aikakauden edessä.

Kesällä Evertonista päävalmentajan paikalle palkattu Carlo Ancelotti on tulevalla kaudella jälleen uuden haasteen edessä. Kesän aikana seurasta ovat poistuneet pysyvillä siirroilla pitkäaikaiset luottotopparit Sergio Ramos sekä Raphael Varane . Takefusa Kubo, Victor Chust, Reinier, Brahim Diaz sekä Diego Altube ovat tämän kauden mittaisilla lainasopimuksilla muissa seuroissa. Joukkueeseen viime kauden lainalta ovat palanneet Martin Ødegaard, Luka Jovic, Gareth Bale, Dani Ceballos sekä Jesus Vallejo. Ainoa uusi hankinta tällä hetkellä on David Alaba, joka saapui Madridiin ilmaisella siirrolla. Siirtoikkuna on kuitenkin auki vielä 31.8. saakka, joten muutoksia kokoonpanoon saattaa olla vielä hyvinkin luvassa tätä juttua kirjoitettaessa. Tämän hetken huhuissa Martin Ødegaardia ollaan viemässä pysyvällä siirrolla Arsenaliin ja Kylian Mbappen tilanne on yhä auki. Kylian ei ole huhujen mukaan tyytyväinen Pariisissa Lionel Messin liityttyä seuraan, joten nähtäväksi jää, tapahtuuko unelmasiirto Realiin jo tämän siirtoikkunan aikana.

Edellisellä pestillään Madridissa Ancelotti peluutti usein Realia formaatioilla 4-2-3-1 sekä 4-3-3. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon formaatio tulee elämään tulevan kauden aikana ja kuinka paljon rotaatiota pelaajistossa tullaan näkemään. Kahdessa preseasonilla pelatussa harjoitusottelussa Carlo luotti tuttuun 4-3-3 ryhmitykseen Rangersia sekä AC Milania vastaan, mutta kummassakaan ottelussa ei vielä ollut käytössä kaikkia oletettuja avauskokoonpanon pelaajia. Osa pelaajistosta oli luonnollisesti saanut pidemmän kesäloman kesällä pelatuista EM-kisoista sekä Copa Americasta johtuen. Viime kaudella Evertonissa Ancelotti peluutti joukkuettaan muodoissa 4-4-2, 4-3-3 sekä 3-4-1-2, joten variaatioita tullaan varmasti näkemään myös Madridissa tulevan kauden aikana. Vielä tässä vaiheessa on vaikea arvioida, mikä tulee olemaan luonnollinen ryhmitys kentällä ja keihin pelaajiin Ancelotti eniten luottaa milläkin pelipaikalla. Todennäköisesti kauteen tullaan lähtemään 4-3-3 formaatiolla, joka on joukkueelle se tutuin useamman vuoden ajalta. Tällä hetkellä loukkaantuneena ovat laitapuolustajat Ferland Mendy, Marcelo sekä Dani Carvajal, joten näillä paikoilla tullaan alkukaudesta näkemään varmasti paljon variaatioita. Pelillisesti joukkueen hyökkäyspelissä on odotettavissa suurin muutos. Ancelottin edellisellä visiitillä hyökkäyspelaaminen oli erittäin laadukasta ja monipuolista. Samaa on odotettavissa tulevalla kaudella, kun laidoilla riittää taitoa ja nopeutta sekä boksissa on useampia pelaajia päättämässä hyökkäyksiä. Realin ongelmat viime kausina ovat olleet hyökkäyspelin lisäksi negatiiviset tilanteenvaihdot sekä korkean ja aktiivisen prässin puuttuminen. Tässä tullaan myös näkemään isoja muutoksia edellisiin kausiin nähden. Joukkue on huomattavasti juoksuvoimaisempi ja dynaamisempi, ja isoin muutos tähän ollaan saatu uuden fysiikkavalmentaja Antonio Pintusin muodossa. Pintus on tehnyt paljon töitä kesän aikana pelaajiston kanssa ja joukkueesta huokuu tällä hetkellä kovan työnteon kulttuuri. Pelitempo on ollut jo harjoitusotteluissa aiempiin kausiin nähden selkeästi korkeammalla tasolla.

Real Madridin avainpelaajat tulevalla kaudella tulevat olemaan jälleen kokeneet Thibaut Courtois, Karim Benzema, Toni Kroos ja Luka Modric. Puolustuksessa Dani Carvajal, David Alaba, Ferland Mendy ja Eder Militão saavat todennäköisimmin eniten luottoa tällä kaudella. Nähtäväksi jää, miten loukkaantumisherkät Eden Hazard sekä Gareth Bale pysyvät kunnossa ja mikä on heidän panos joukkueelle tulevalla kaudella. Parhaimmillaan on lupa odottaa hyvääkin tulosta kyseisiltä herroilta. Brassijunnuilta Viniltä ja Rodrygolta tullaan varmasti Ancelottin alaisuudesssa näkemään entistä parempia otteita. Muita seurattavia pelaajia tulevalla kaudella ovat keskikenttäpelaajat Fede Valverde, Antonio Blanco sekä vasen laitapakki Miguel Gutierrez. Kaikilla kolmella on valoisa tulevaisuus edessä ja läpimurtoa edustusjoukkueeseen on lupa odottaa tulevalla kaudella.

Tulevan kauden tavoitteet ovat Real Madridin osalta selvät. Pokaalittoman viime kauden jälkeen on palattava takaisin pokaalikantaan. Uskon, että Real tulee olemaan vahvoilla sekä La Ligan että Copa del Reyn mestaruustaistossa. Barcelonassa on kesän aikana tapahtunut isoja muutoksia Messin lähdöstä johtuen ja seuran ympärillä mediamylläkkä on talousvaikeuksista ja muusta johtuen suurta. Atlético Madrid ei ole juuri viime kaudesta heikentynyt sekä Sevilla, Villarreal ja Real Sociedad hengittävät niskaan kovaa vauhtia. Euroopan kentillä menestyminen on toki seuran DNA:ssa, mutta pokaalin voittaminen siellä tulee olemaan hankalaa, kuten se on joka vuosi kaikille joukkueille. Iso ja tärkeä avain tulevalla kaudella on saada hyvä startti heti kauden alusta lähtien, jolloin positiivinen kierre voi johtaa loistaviin saavutuksiin kauden päätteeksi. Joukkueen on myös onnistuttava kitkemään viime vuosina vaivanneet isot loukkaantumiskierteet, jotta joukkueen iskukyky ei heikkene liikaa kauden aikana.

Edessä siintää äärimmäisen jännittävä La Liga-kausi, joten nyt kannattaa laittaa turvavyöt kiinni, kohta mennään! Hala Madrid y nada mas!

Niko Laakso, PMdF:n puheenjohtaja