Tiistaina pelattiin Champions Leaguen neljännesvälierien toinen osaottelu Real Madridin ja Atalantan välillä. Ensimmäisen osaottelun Real voitti vain niukasti Bergamossa lukemin 0-1 Ferland Mendyn upealla kaukolaukauksella varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Real pelasi ottelussa n. 75 minuuttia miesylivoimalla, kun Atalantan Remo Freuler katseli punaista korttia jo 17. peliminuutilla. Ylivoimasta huolimatta Real ei onnistunut luomaan kunnollisia maalipaikkoja, mutta sai kuitenkin tehtyä tärkeän vierasmaalin kotiottelua silmällä pitäen.

Tiistaina pelattu toinen osaottelu alkoi Real Madridin kannalta nihkeästi. Real Madrid lähti otteluun 3-5-2 ryhmityksellä, jossa kolmen topparin linjassa pelasivat Varane, Ramos ja Nacho. Näin ollen wing backit saatiin pelinavausvaiheessa nostettua ylemmäs kenttää ja toppareille jäi vastuu pelinrakentamisesta alhaalta. Atalantan korkea prässi ja miesvartiointi kuitenkin tukahdutti kerta toisensa jälkeen Los Blancosin pelinrakentelun omalla kenttäpuoliskolla. Tätä jatkui ensimmäiset 15 minuuttia ottelusta. Tästä syystä Zizou muutti hieman systeemiä nostamalla Nachon ylemmäs laitakaistalle ja tiputtamalla Kroosin Ramosin ja Varanen väliin käynnistämään hyökkäyksiä. Mendyn ja Vázquezin rooli oli liikkua kohti keskustaa ja näin ollen houkutella vastustajaa mukanaan, jolloin tilaa syntyi Modricille ja Valverdelle osallistua peliin ylempänä kenttää. Atalantan hyvän alun jälkeen ote kääntyi selvästi Realille, joka pystyi hyökkäämään monipuolisemmin kuin mitä tällä kaudella ollaan totuttu näkemään.

Ottelun avausmaali syntyi 34. peliminuutin kohdalla. Atalantan maalivahti Marco Sportiello epäonnistui avauksessaan, jonka Luka Modric katkaisi upeasti suoraan ilmasta. Modric kuljetti boksin sisälle ja vei puolustajan ja maalivahdin huomion itseensä, jonka jälkeen hän pelasi pallon hienolla no-look syötöllä Benzemalle. Tällä oli helppo työ siirtää pallo käytännössä tyhjään maaliin. Tämän jälkeen Realin pelaaminen vapautui entisestään ja pelin ote siirtyi entistä vahvemmin valkopaitojen hallintaan. Lisämaaleja ei enää avausjaksolla nähty, joten tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisen puoliajan alussa Atalanta yritti jälleen tulla kovemmalla sykkeellä, mutta Realin puolustuspeli oli uomissaan, eikä Atalanta saanut rakenneltua kunnollisia maalipaikkoja. Toisen puoliajan ensimmäinen hyvä maalintekopaikka siunaantui Realille 52. peliminuutilla. Vini riisti pallon omalla kenttäpuoliskolla ja pelasi Mendyn kanssa hienon seinän puolen kentän tuntumassa. Mendyn puhkaiseva syöttö linjan taakse avasi hyvän tilan Vinille haastaa boksiin, jossa hän taiteili itsensä kolmen vastustajan välistä huippupaikkaan. Harmittavasti viimeistely meni vain hieman takatolpasta ohi. Tämä tilanne kuitenkin osoitti sen, kuinka hyvä ja taitava pelaaja Vini on parhaimmillaan, varsinkin vastustajan boksissa.

Ottelun toinen maali olikin toinen loistava esimerkki Vinin vaarallisuudesta. 58. peliminuutilla Vini katkaisi vastustajan harhasyötön keskialueella ja lähti määrätietoisesti haastamaan kohti vastustajan rangaistusaluetta. Atalantan kapteeni Rafael Tolói joutui rikkomaan nuorta brasilialaista aivan rangaistusalueen rajalla, kontakti tuli nippa nappa boksin sisällä, joten pallo vietiin VAR- tarkastuksen jälkeen oikeutetusti pilkulle. Realin kokoonpanoon jo viikonlopun Elche-otteluun noussut kapteeni Sergio Ramos toimitti pallon totutun varmasti vasempaan alakulmaan ja Real siirtyi 2-0 johtoon.

Tämän jälkeen Atalanta yritti panostaa enemmän omaan hyökkäyspeliinsä, muttei pystynyt murtamaan kunnolla Realin hyvin organisoitunutta puolustusmuuria. Parhaimmat paikat osuivat vierailijoiden Duvan Zapatalla, joka pääsi muutamaan otteeseen kokeilemaan Thibaut Courtoisin torjuntataitoja, mutta ranskalainen veti kerta toisensa jälkeen pidemmän korren.

Atalanta sai kuitenkin hieman lohtua 83. peliminuutin kohdalla, kun Luis Murielin huima vapaapotku löysi tiensä oikeaan yläkulmaan. Courtois sai hieman kättään laukauksen väliin, muttei riittävästi. Tilanne kaventui lukemiksi 2-1.

Real ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan käynnisti hyökkäyksen oikean laidan kautta suoraan aloituksen jälkeen. Lucas Vázquez pääsi purjertimaan laidalta boksin reunalle ilman vastustajan estelyitä ja pelasi pallon poikittain juuri vaihdosta tulleen Marco Asension jalkaan. Asensio otti pallon ensin haltuun ja toisella kosketuksella laukoi pallon vasemmalla jalallaan etunurkasta sisään. Tämänkin maalin voi laittaa ainakin osittain Sportiellon piikkiin, sillä Atalantan puolustus peitti takakulman hyvin jolloin Sportiellolle jäi ainoastaan etukulman pitäminen, jossa hän ei tässä tilanteessa onnistunut. Tilanteen seurauksena Real meni jo 3-1 johtoon.

Tämä johto säilyi ottelun loppuun saakka ja näin Real Madrid voitti otteluparin yhteismaalein 4-1 ja on mukana puolivälierissä ensimmäistä kertaa sitten kauden 17/18, joka päättyi lopulta kolmanteen peräkkäiseen CL-kannuun. Puolivälierissä Real Madrid kohtaa juuri 17/18 finaalin vastustajan, Liverpoolin. Ottelupäivät ovat 6.4 ja 14.4., joista ensimmäinen osaottelu on Real Madridin kotiottelu. Vielä on kuitenkin epävarmaan, pystytäänkö ottelu pelaamaan Estadio Alfredo di Stefanolla matkustusrajoitteiden takia vai joudutaanko ottelu siirtämään toiseen maahan.

pj Niko Laakso